Yurt dışı seyahat sigortası nedir, neleri kapsar?

0

Yurt Dışı Seyahat Sigortası, Amerika ve Schengen  ülkelerine vize alırken  istenilen evraklar arasındadır  ve mecburi bir sigorta türüdür. Vize Sigortası olarak da bilinen  Seyahat Sigortası ‘nın kapsamı ve faydalarını sigortacı ve gezgin kimliğimle kaleme almak istedim.

Yurt dışı seyahat sigortası nedir?

Seyahat Sigortası, seyahatiniz boyunca başınıza gelebilecek hastalık ve kazalar sonucunda oluşabilecek tedavi giderlerini karşılayan ve seyahatinizde oluşabilecek aksaklıklarda size yardımcı olmayı amaçlayan bir sigorta türüdür. Amerika ve Schengen Vizesi alırken Seyahat Poliçesi de istenilen evraklar arasındadır. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde düzenlenir, konsolosluklara İngilizce nüshası verilir.

Seyahat Sigortası hangi ülkeler için geçerlidir?

Aşağıda istisna tutulan ülkeler hariç olmak üzere Tüm dünya ülkelerinde ( Schengen ülkeleri dahil )  geçerlidir. ABD, Kanada, Japonya, Irak, İran, Suriye, Afganistan seyahat sigortasında kapsam dışı ülkelerdir.  ABD, Kanada, Japonya’yı kapsayan poliçe türü de vardır ve ayrıca yaptırılır. Türkiye içi seyahatler için ise yurtiçi seyahat sigortası yaptırılır.

Seyahat Sigortası yaptırmazsak ne olur?

Schengen ülkelerine vize başvurusu yapacaksınız Seyahat Sigortasını yaptırmak zorundasınız aksi halde vize alamazsınız.  Diğer ülkelere yapacağınız seyahatlerde kimse size bu poliçeyi sormaz. Ancak, poliçenin içeriği o kadar kapsamlı ve faydalı ki şayet çok geziyorsanız yaptırmanızda fayda var.

Seyahat Sigortasının süresi nedir?

Schengen ülkelerine yapacağınız vize başvurusu için istenilen Seyahat Sigortasında asgari seyahatinizi kapsayacak süreler için yaptırmalısınız. Bir haftalık, 15 günlük, aylık, 6 aylık ve yıllık satın alma imkanınız var. Benim seyahat poliçem 1 yıllık süreyi kapsamakta ve 1 yıl boyunca aynı poliçenin fotokopisini konsolosluklara veriyorum.

Seyahat poliçesinin kesintisiz seyahatlerdeki azami kapsama süreci 90 gündür, 90 gün sonra seyahat sigortanız durur ta ki yeniden Türkiye’ye girip yeniden çıkana kadar. Yani seyahatiniz 3 aydan uzunsa  poliçeyi yıllık almış olsanız bile seyahatinizin 92. gününden sonra Türkiye’ye giriş yapana kadar sigortasızsınız demektir.

Seyahat Sigortasının ücreti nedir?

Seyahat Sigortasının ücreti, satın alacağınız poliçenin süresine göre değişir. Bir haftalık poliçe ortalama 4,50 Euro iken yıllık poliçe 35-40 Euro civarındadır.

Seyahat Sigortasını nereden satın alabiliriz?

Eğer vizenizi bir seyahat acentası organize ediyorsa, acenta sigortayı da kendisi yaptırır ancak vizenizi kendiniz takip edip kendiniz alacaksanız eğer seyahat sigortasını da siz yaptırmalısınız. Seyahat sigortanızı Hürpa Sigorta’yı 0212 291 75 50 arayarak kredi kartınız ile  satın alabilirsiniz.

Seyahat Sigortası neleri kapsar?

  • Seyahat sırasında aniden hastalanmanız veya kaza sonucu yaralanmanız durumunda, ayakta tedavi, hastane, ameliyat, tedavi masrafları ile doktorun yazacağı reçetedeki ilaçları poliçenizde yazan limit kadar öder.
  • Seyahat Sigortalarında asgari poliçe limiti 30,000 Euro’dur. Daha yüksek limitte bir poliçe de alabilirsiniz.
  • Seyahat Sigortası dahilinde “Tıbbi Danışma” hizmeti verilir ki, acil olsun olmasın her türlü sağlık sorununuza uzman doktorlarla anında cevap verirler, yurtdışında iken Türkçe alacağınız bu ücretsiz ve sınış kez arama hizmeti  bence çok önemli.
  • Yine acil bir sağlık vakasında ambulans masrafınızı, gerekiyorsa hava ambulansını dahi karşılayabiliyor.
  • Seyahat sırasında bir vefat olayı gerçekleşmişse cenazenin Türkiye’ye getirilmesini de karşılıyor.

Seyahat Sigortası’nın genel şartları için tıklayınız…

Hasar halinde yapılması gerekenler:

  • Poliçe üzerinde yazılı Asistans  desteği verecek firmanın telefon numarasını telefonunuza kaydediniz ve ayrıca bagajınız içinde bir yere daha not ediniz.
  • 24 saat boyunca Asistans desteği verecek bu numaralara dünyanın neresinde olursanız olsun ulaşabilirsiniz.
  • Başınıza bir vaka geldiğinde, şuurunuz yerinde ise asistansın numarasını arayarak “ tc kimlik numaranızı, adınızı, poliçe numaranızı” vererek içinde bulunduğunuz durum / problem hakkında bilgi verip yönlendirme çerçevesinde işlem yapmanız gerekir. Şayet şuurunuz yerinde değil ise yapacak bir şey yok, kendinize geldiğiniz zaman aramanız ve bilgi vermeniz gerekir.
  • Yapılacak tedavi masrafları için onay aldıktan sonra evrak ve fatura  asıllarınızı sigorta şirketinize bir dilekçe ekinde göndermeniz yeterli olacaktır.

Öneri;

  • Yurtdışına çıkmadan önce Seyahat Sigortanız varsa neleri kapsayıp neleri kapsamadığını  öğrenin
  • Poliçenizin bir fotokopisini ve ulaşmanız gereken telefon numaralarını bavulunuzda yanınıza alın.
  • Seyahat Poliçesini sadece Vize almak için gerekli bir evrak olarak değil, aksine yurt dışında kendinizi güvence altına almanız için gerekli bir sigorta poliçesi olarak önemseyin.

 

 

 

Share.

Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.